Startelvan (4-2-3-1): Tobias R, Markus J, Per J-L, Lars-Anders H, Jesper H, Andreas R, Alexander F, Javid H, Oscar S, Khalil A, Martin J

2-2 Javid H (64)
3-2 Peter L (73)
4-2 Zeyad A (76)
5-2 Mathias A (89)

Vi förlorade seriepremiären på egen hand, ska inte förta Sörby spelarnas slit och kämpande men vi skänker bort matchen till dom!

En match som inledes något trevande, det var två lag på plan som kände av seriepremiären. Sörby fick en halvchans redan i den 5:e minuten, men inläget mot den 2:a stolpen blev för lång och ingen hemmaspelare nåde den. Två minuter senare får vi till en kontring som hade den rätta intentionerna men som vi inte kom till någon avslut. I den 9:e minuten kom matchens första riktiga chans och det var vi som kom på vänster kanten där Per och Martin vägspelar och Per slår ett bra inlägg, Javid fick iväg ett avslut som räddades till hörna. Oscar slog en bra hörna som Martin nåde högst på och nickade, bollen kändes vara på väg in men strax innan mållinjen i den bortre stolpen nickades bort.

Vi skulle ta ledningen i den 15:e minuten, det är Hult som fick till en bra passning ut till Javid som i sin tur drev bollen framåt och jobbade sig inåt och lade bollen behärskad i den bortre stolpen, 0-1! Hemmaspelarna började att jobba in sig i matchen och från den 19:e minuten till den 30:e minuten blev vi nerpressade, mem det ska ändå sägas att vi försvarar oss på ett bra sätt och ger inte bort några riktiga målchanser.

Vi jobbade in oss i matchen igen och hade nu bra koll på matchen, i den 32:a minuten fick vi se en bra anfall som började med att Khalil tog ett snabbt inkast till Per som i sin tur tog några meter innan han slog in ett bra inlägg som Javid fick iväg ett bra skott som räddades till hörna. Precis när det kändes som tryggast gör vi ett misstag och från ingenting så stod det 1-1 på resultattavlan i den 39:e minuten. En resultat som stod sig halvleken ut.

Vi hade ett bra prat i halvtid, vi pratade om vikten att minimera våra egna misstag, precis som att försöka tvinga Sörby till misstag där dom visade tendenser på att ha problem. Killarna kände sig bra så vi fortsatte med samma startelva.

Det som hände i 2:a halvlek är något som vi måste ta lärdom och inte bara glömma bort. Det är förövrigt inte första gången det sker, mot Rännberg hände mer eller mindre samma sak och det är inte bra!

Vi är något passiva i början av 2:a halvleken och det skulle bli kostsamt i den 55:e minuten då vi gör ännu ett misstag och Sörby tar ledningen med 2-1. Killarna ska ha en eloge i denna läge av matchen då man tog tag i matchen återigen och i den 64:e minuten kvitterade vi, det börjar med att Martin står för en finnprestation när han tog emot bollen och vände sig och fick iväg en boll som målvakten får fingrarna på och räddar, men lämnade retur som Javid kunde stötta in och göra 2-2.

Minuten efter så gjorde vi exakt det vi pratade om att tvinga dom till misstag där dom var sårbara. Oscar pressade högt och vann tillbaka bollen och hade ett bra läge att lufta in 2-3 till oss, tyvärr fick han inte till ett bra avslut och målvakten kunde reda upp sitt eget misstag. Kändes som vi vaknade till nu och började komma igång.

Så det var en rejäl käftsmäll som vi åkte på i den 74:e minuten när Sörby återigen tog ledningen på en frispark som en av deras spelare hoppade och nickade in 3-2 . Vi hade inte hunnit ta upp oss från gräsmattan efter nerräkningen innan vi åkte ner i backen igen i den 76:e minuten, ett misstag ger ett friläge som Tobias räddade men på returen kunde hemmalaget återigen nicka in bollen i ett tomt mål, 4-2.

Vi ändrade om till en 4-3-3 för att försöka få till en snabb reducering och ge oss själva chansen att jaga ett kvitteringsmål. Men om vi ska vara helt ärliga så är vi aldrig riktigt nära och i stället åkte vi på en kontring i den 89:e minuten där dom lobbar en boll i mål och fastställde slutresultatet 5-2.

Som sagt vi föll på eget grepp idag, Sörby var effektiva och tog tillvara på våra bjudningar. Vill passa på och tacka Per och Hasse som ställde upp så vi hade med oss några avbytare till denna match och på det sättet missade A-lagets match borta mot Strömtorps IK.